Twitter όπως λέμε Facebook; Μπα...

. . Δεν υπάρχουν σχόλια:




Ο Matt Petronzio του Mashable επιλέχθηκε από το twitter μεταξύ άλλων για να δοκιμάσει το νέο περιβάλλον αυτής της κοινωνικής πλατφόρμας. Προφανώς αυτό διέρρευσε (ίσως και εν γνώση του twitter για ευνόητους λόγους) και έχει αρχίσει ένα debate για το twitter που θα γίνει πλέον ένα facebook. Είναι όμως έτσι;

Κατά την ταπεινή μου άποψη όχι. Και εξηγούμαι:

Το twitter είναι ένα κοινωνικό δίκτυο micro blogging και αυτό θα συνεχίσει να είναι. Το γεγονός ότι θέλει να ξεφύγει από το γνωστό timeline και να έχει μια πιο εντυπωσιακή προεσκόπιση των links και φωτογραφιών που ποστάρουν οι χρήστες δεν το κάνει facebook. (τουλάχιστον αυτό εγώ καταλαβαίνω από το screenshot που διέρρευσε).

Με την ίδια ακριβώς λογική το facebook ήταν αυτό που άρχισε να εισάγει λειτουργικότητα του twitter και μάλιστα ανεπιτυχώς. Δεν υπάρχουν πολλοί χρήστες του facebook που γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν follow έναν άλλο χρήστη χωρίς απαραίτητα να είναι "φίλος" τους (προφανώς θα βλέπουν μόνο όσα δημόσια ο χρήστης θα ποστάρει). Επίσης πρόσφατα το facebook ακολούθησε το twitter, το instagram και πάει λέγοντας στα hashtags. Έχετε δει πολλά hashtags στο facebook; Προσωπικά τα χρησιμοποιώ ελάχιστα.

Το facebook είναι ευρέως διαδεδομένο, ενώ το twitter θεωρείται το κοινωνικό δίκτυο των πιο "ψαγμένων". Πολλοί χρήστες του facebook έχουν το κανονικό τους όνομα εκεί και στο twitter έχουν ένα λογαριασμό χωρίς το πραγματικό τους όνομα για να βγάζουν τα εσώψυχά τους. Ο πιο σημαντικός λόγος ότι οι χρήστες διαγράφουν τους λογαριασμούς τους στο facebook είναι γιατί βαρέθηκαν να βγάζουν την ζωή τους φόρα παρτίδα σε όλο τον κόσμο. Άσε που οι έφηβοι πλέον δεν γράφονται στο facebook γιατί εκεί είναι ο μπαμπάς και η μαμά. Προσωπικά πιστεύω ότι το twitter αυτούς πάει να κερδίσει και να φτιάξει ένα περιβάλλον γνώριμο γι αυτούς και με την κουλτούρα του ψευδωνύμου. Οι hardcore χρήστες του, προφανώς θα αντιδράσουν, αλλά στο τέλος θα συμβιβαστούν.

Timeline is dead. Long live the Timeline.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου