Τελειώσατε την λίστα; Είστε αντιπαραγωγικός!

. . Δεν υπάρχουν σχόλια:


Ξεκινάτε την μέρα σας με μια λίστα τι θέλετε να κάνετε στην διάρκεια της ημέρας. Τελειώνει η ημέρα και έχετε σβήσει τα πάντα από την λίστα. Είστε παραγωγικός; Η απάντηση είναι όχι! Ή για να είμαι πιο ειλικρινής έχετε ένα από τα 7 σημάδια του αντιπαραγωγικού ανθρώπου:

1. Τελειώνεται πάντα την λίστα των εργασιών σας

Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν τελειώνουν την λίστα τους. Την προτεραιοποιούν. Το θέμα δεν είναι να ολοκληρώνεται την λίστα αλλά να κάνετε τα σημαντικότερα πράγματα από αυτή.

2. Απαντάτε πάντα στο τηλέφωνο

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικά επαγγελματικό αλλά δεν είναι ότι καλύτερο για την παραγωγικότητά σας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι για να είστε παραγωγικός πρέπει να εστιάζεται σε αυτό που κάνετε. Τελειώστε το και μετά καλέστε πίσω αυτόν που σας τηλεφώνησε.

3. Χρησιμοποιείται την αρχή "το ακουμπάω μια φορά"

Σας έρχεται ένα email ή ένα έγγραφο. Προκειμένου να μην χάσετε χρόνο να το "ξαναπιάσετε" αργότερα, το διεκπεραιώνεται εκείνη την στιγμή. Λάθος όπως και το τηλέφωνο. Το πιο πιθανό είναι να ασχοληθείτε με κάτι λιγότερο σημαντικό.Αφήστε το για αργότερα.

4. Η επικοινωνία είναι μονόδρομος

Αν μιλάτε μόνο εσείς και δεν ακούτε τον άλλο, το πιο πιθανό είναι να μην έχετε καταλάβει κάτι καλά και επίσης να μην σας βοηθήσει κανένας όταν το χρειαστείτε.

5. Μπλοκάρετε όλες τις διακοπές

Μπορεί να είναι αντίθετο με αυτό που λέγαμε πριν για το τηλέφωνο αλλά μερικές διακοπές ανάμεσα σε εργασίες μπορεί να δράσουν ευεργετικά για νέες ιδέες. Απλά να είστε επιλεκτικός με το τι είναι διακοπή!

6. Ψάχνεται το κέρδος παντού

Οι αντιπαραγωγικοί άνθρωποι κοιτάνε την προσωπική νίκη σε οτιδήποτε κάνουν. Οι παραγωγικοί κοιτάνε την νίκη της ομάδας.

7. Ο μοναδικός σας στόχος είναι η παραγωγικότητα

Ειρωνικό αλλά είναι λογικό. Αν είστε εστιασμένοι μόνο στην παραγωγικότητα τότε χάνετε την μεγάλη εικόνα. Ως γνωστό πρέπει μερικές φορές να απομακρυνόμαστε από κάτι για να το δούμε καλύτερα

Περισσότερες λεπτομέρειες στο Inc.com "7 Habits of Highly Ineffective People"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου